Članak je filtriran: Maj 2016

U okviru projekta „Lokalni integrisani razvoj” (LID), kojeg finansira Evropska unija, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta objavilo je Javni poziv za odabir korisnika Grant sheme “Unapređenje preduzetničkih zona u Federaciji BiH” za 2016. godinu. Cilj ovih aktivnosti je pružiti podršku poboljšanju poslovne infrastrukture i realizaciji potencijala preduzetničkih zona u svrhu privrednog rasta i zapošljavanja na lokalnom nivou. Korisnici sredstava Grant sheme mogu biti općine i gradovi u Federaciji BiH, samostalno ili u partnerstvu sa drugim jedinicama lokalne samouprave, te drugim javnim ustanovama, privatnim ili nevladinim sektorom.

Prојеktni priјеdlоzi mоrајu odražavati razvojne prioritete općina i gradova, te doprinositi ostvarivanju osnovnih ciljeva Grant sheme:
•    Izgradnja komunalne infrastrukture unutar preduzetničke zone (tamo gdje nedostatak infrastrukture predstavlja prepreku razvoju preduzetništva);
•    Unapređenje usluga za razvoj preduzetničke zone kao faktora za privredni rast na lokalnom nivou.

Vrijednost pojedinačnog projekta je od 100.000 KM do 200.000 KM, a općine i gradovi koji se prijavljuju za bespovratna sredstva iz Grant sheme, moraju osigurati sufinansiranje od minimalno 25% od ukupne vrijednosti projekta. Ukupno trajanje projekta ne može prelaziti 7(sedam) mjeseci od datuma potpisivanja ugovora, a realizacija projekta treba biti okončana do kraja marta 2017. godine.

Prijavni pаkеt i sve informacije za pоdnоsitelje prојеktnih priјеdlоgа dоstupni su nа internet strаnici Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta (http://www.fmrpo.gov.ba/javni-natjecaj-unapredenje-poduzetnickih-zona-u-federaciji-bih-za-2016-godinu/).

Krajnji rok za podnošenje projektnih prijedloga je (petak) 03. juni 2016. godine.

Javni poziv objavljen je i na web stranici UNDP-a u BiH (http://www.ba.undp.org/content/bosnia_and_herzegovina/bs/home/presscenter/articles/2016/05/16/objavljen-javni-natje-aj-unapre-enje-poduzetni-kih-zona-u-federaciji-bih-za-2016-godinu.html) i Delegacije EU u BiH (http://europa.ba/?p=42607).

Objavljeno u Javni pozivi i oglasi

Javni poziv se raspisuje:

  • za licencirane ispitivače iz teoretskog dijela ispita
  • licencirane ispitivače iz upravljanja motornim vozilom
  • i licencirane ispitivače iz poznavanja prve pomoći
  • za rad u ispitnoj komisiji za vozače motornih vozila Zeničko-dobojskog kantona

Pozivaju se licencirani ispitivači iz teoretskog dijela ispita, licencirani ispitivači iz upravljanja motornim vozilom i licencirani ispitivači iz poznavanja prve pomoći, koji nisu dostavili svoje anketne listove po javnom pozivu, broj: 10-27-137-1/16 od 27.01.2016. godine, a koji su zainteresirani za rad u ispitnoj komisiji za vozače motornih vozila Zeničko-dobojskog kantona, da izvrše popunjavanje anketnih listova za ispitivače.

Anketni listovi mogu se preuzeti na web stranici Zeničko-dobojskog kantona //www. zdk.ba// i u prostorijama Odsjeka za poslove saobraćajne edukacije Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK (Metalurški institut „Kemal Kapetanović“) ulica Travnička cesta br. 7. u Zenici.

Popunjeni anketni listovi, sa ovjerenom kopijom odgovarajuće licence, kopijom diplome, potvrdom o prebivalištu ili boravištu, potvrdom o nezaposlenosti (za osobe koje su nezaposlene) i uvjerenjem da licencirani ispitivač nema izrečenu mjeru sigurnosti ili zaštitnu mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, mogu se dostaviti na adresu: Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, ulica Kučukovići  broj 2. Zenica, najkasnije do 25.05.2016. godine.

Sve ostale informacije mogu se dobiti na telefon broj: 032/460 - 678.

 

M I N I S T A R
Mensur Sinanović s.r.

Objavljeno u Javni pozivi i oglasi

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma