Četvrtak, 04 Juli 2013 14:08

Za stambeno zbrinjavanje pripadnika boračke populacije 344.270 KM

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Ministarstva za boračka pitanja donijela je Zaključak o odobravanju novčanih sredstava u ukupnom iznosu od 344.270,00 KM za potrebe stambenog zbrinjavanja 15 pripadnika branilačke populacije sa područja Općine Zenica. Ova sredstva isplatit će se u dva dijela, na račun Općine Zenica koja je i vlasnik stambenih jedinica u zgradi u ulici Bistua Nuova na br.9. i to u iznosima po 177.135,00 KM planiranim u Programu utroška sredstava Ministarstva za 2013.godinu  do 31.08.2013.godine i do 30.06.2014.godine.

Da podsjetimo, Općinsko vijeće Zenica 28.03.2013. godine prihvatilo je ponuđeni Sporazum Ministarstva za boračka pitanja Ze-do kantona o trajnom stambenom zbrinjavanju 17 pripadnika branilačke populacije Općine Zenica i to 15 branilaca u zgradi Bistua Nuova, te dva branioca koji će se naknadno stambeno riješiti. Time će 14 ratnih vojnih invalida sa visokom stopom invaliditeta i jedan demobilizirani branilac, koji su i bili privremeni korisnici u zgradi sa 13 dvosobnih stanova i dvije garsonjere, biti trajno stambeno riješeni, a uplatom prve rate moći će da izvrše prijenos vlasništva  nad ovim stanovima. Time će trajni krov nad glavom dobiti: Nermin Huseinspahić, Šahbaz Mustafić, Anton Ivanković, Mirsad Turbić, Rašid Skender, Šemso Odobašić, Vahid Subotić, Sanel Doglod, Irfan Jašarević, Rifat Durmiš, Edib Mahmić, Sanel Saša, Senad Kadrić, Elvir Bulagić i Vehid Malkić, svi iz Zenice.

 

Press služba ZDK

1 Komentar

 • Link komentara Mera Ponedjeljak, 08 Juli 2013 11:23 Napisano Mera

  Nekakav dobar matematičar pisao tekst ili prijedlog ili šta god već :) 2x177,135= ??? Mora malo i beg biti cicija. Ovo je, ipak, službena stranica državne uprave, pa bi bilo, izuzetno, važno da se takvim informacijama rukuje pažljivo. Ali, takvi nam ljudi rade u Press službama. Copy-paste! Bez kontrole!

Ostavite komentar

NAPOMENA:
U polja označenim (*) je obavezan unos podataka. Osnovni HTML kod je dozvoljen.

Molimo vas da u komentarima, odnosno razmjeni mišljenja sa drugim posjetiocima obavezno izbjegavate korištenje nepristojnih izraza i vrijeđanje drugih po bilo kom osnovu. Zadržavamo pravo da obrišemo komentare koji su u suprotnosti sa nevedenim pravilima, bez prethodne najave i objašnjenja.


UPUTSTVA VEZANO ZA POPLAVE

 • VAŽNA UPUTSTVA I SAVJETI
  Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Zeničko-dobojskog kantona putem svoga Kriznog štaba upućuje dva važna saopštenja vezana za sigurnost hrane i zdravlja stanovnika koja prenosimo u cjelosti. U prilogu…
  Vidi više...
 • ŠTA UČINITI KOD ZMIJSKOG UJEDA
  Posljednjih dana veliki broj građana se žali na povećano prisustvo zmija u naseljima jer su ih  velike poplave  pokrenule iz njihovih staništa. No, kako saopštavaju iz Kriznog štaba…
  Vidi više...
Baner