OBAVIJEST SA 5. SJEDNICE KOMISIJE ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE

14 Dec 2015
4942 puta

Komisija za borbu protiv korupcije Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, kao stalno radno tijelo 7. saziva Skupštine, na svojoj 5. sjednici, održanoj dana 11.12.2015. godine, razmatrala je sljedeći:    

DNEVNI RED

  1. Razmatranje prispjelih odgovora po zahtjevima upućenim na prethodnoj sjednici i donošenje odluke o daljnjem postupanju
  2. Informacija o prisustvu radionici u okviru projekta PAK održanoj 2.12. i 3.12.2015. godine
  3. Razno,

Nakon razmatranja odgovora dostavljenih po zahtjevima Komisije za borbu protiv korupcije, a u vezi predstavke Alijagić Mevle iz Zenice, i to: izjašnjenja direktorice J.U. Osnovna škola Ahmed Muradbegović“ Stranjani u Zenici, Informacije Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona i obavijesti J.U. Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona, Komisija je zauzela određene stavove po kojima je ponovo zatraženo od Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja- Kantonalnog odbora Zeničko-dobojskog kantona dostavljanje ranije traženih podataka, te je takođe data određena preporuka Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, u kojem se nalazi kantonalna inspekcija za obrazovanje, u vezi sprovođenja konkursa za radno mjesto sekretara škole u J.U. Osnovna škola Ahmed Muradbegović“Stranjani u Zenici.

U okviru druge tačke dnevnog reda predsjedavajući komisije Midhat Delić je informisao Komisiju o održanoj radionici Unaprijeđenje kapaciteta za praćenje sprovođenja strategija i akcionih planova za borbu protiv korupcije u BiH, kojoj je prisustvovao 02. i 03. decembra 2015 godine., u hotelu Lavina na Jahorini, a koja je održana u okviru Projekta "Jačanje antikorupcijskih kapaciteta i NVO mreža iz te oblasti - PAK" u saradnji sa Agencijom za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK).

Pod trećom tačkom dnevnog reda predsjedavajući komisije Midhat Delić je predložio ostalim članovima Komisije da se do naredne sjednice komisije pripreme za razmatranje mogućnosti iniciranja izmjene Pravilnika o načinu i uvjetima organiziranja ispita za vozača motornih vozila, pošto ima saznanja da prilikom polaganja vozačkih ispita po važećem Pravilniku ima dosta slučajeva koji ukazuju na postojanje korupcije, a što bi izmjenom pomenutog Pravilnika trebalo nastojati spriječiti odnosno onemogućiti pojavu takvih slučajeva odnosno bilo kakvih koruptivnih radnji i djela u toj oblasti.

 

 

STRUČNA SLUŽBA SKUPŠTINE ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma