Printaj ovu stranu

33. sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona održana 25.10.2016.godine

27 Okt 2016
6632 puta

USVOJENI DNEVNI RED

 1. Elaborat o pokretanju studijskog programa Obnovljivi izvori energije i okolinski aspekti, drugog ciklusa studija, na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Zenici,
  • Prijedlog Odluke o usvajanju Elaborata o pokretanju studijskog programa Obnovljivi izvori energije i okolinski aspekti, drugog ciklusa studija, na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Zenici
  • Prijedlog Odluke o pokretanju studijskog programa Obnovljivi izvori energije i okolinski aspekti, drugog ciklusa studija, na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Zenici
 2. Statut Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona,
  • Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Statut Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona
 3. Izvještaj o ostvarivanju Programa rada Skupštine za 2016. godinu, za period I-VI 2016. godine,
 4. Izvještaj o poslovanju Javne ustanove Kantonalna bolnica Zenica za 2015. godinu,
 5. Izvještaj o poslovanju Zavoda za bolesti ovisnosti Zeničko-dobojskog kantona za 2015. godinu,
 6. Izvještaj o poslovanju Javne ustanove Zavod za medicinu rada i sportsku medicinu Zeničko-dobojskog kantona za 2015. godinu.

AKTI DONESENI NA 33. SJEDNICI SKUPŠTINE ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA

Donesene Odluke:

 • Odluka o usvajanju Elaborata o pokretanju studijskog programa Obnovljivi izvori energije i okolinski aspekti, drugog ciklusa studija, na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Zenici.
 • Odluka o pokretanju studijskog programa Obnovljivi izvori energije i okolinski aspekti, drugog ciklusa studija, na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Zenici.
 • Odluka o davanju saglasnosti na Statut Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona.

Doneseni Zaključci:

 • Zaključak kojim Skupština Zeničko-dobojskog kantona daje primjedbe na član 65. stav 1. i 2. Statuta Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona, koje je potrebno uskladiti sa odredbama Zakona o zdravstvenom osiguranju i Zakona o osnivanju Javne ustanove Kantonalni zavod za zdravstveno osiguranje, a odnosi se na odredbe koja regulišu postupak dostavljanja Statuta Vladi i Skupštini Kantona radi davanja saglasnosti na isti.
 • Zaključak kojim Skupština Zeničko-dobojskog kantona prihvata Izvještaj o ostvarivanju Programa rada Skupštine za 2016. godinu, za period I-VI 2016. godine.
 • Zaključak kojim Skupština Zeničko-dobojskog kantona prihvata Izvještaj o poslovanju Javne ustanove Kantonalna bolnica Zenica za 2015. godinu.
 • Zaključak kojim Skupština Zeničko-dobojskog kantona prihvata Izvještaj o poslovanju Zavoda za bolesti ovisnosti Zeničko-dobojskog kantona za 2015. godinu.
 • Zaključak kojim Skupština Zeničko-dobojskog kantona prihvata Izvještaj o poslovanju Javne ustanove Zavod za medicinu rada i sportsku medicinu Zeničko-dobojskog kantona za 2015. godinu.

 

 

Stručna služba Skupštine ZDK