Printaj ovu stranu

OBAVIJEST SA 4. SJEDNICE KOMISIJE ZA PRIVREDU, EKONOMSKU POLITIKU, BUDŽET I FINANSIJE SKUPŠTINE ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA

30 Apr 2019
2768 puta

Komisija za privredu, ekonomsku i finansijsku politiku, budžet i finansije Skupštine, na 4. sjednici održanoj dana 22.04.2019. godine,  razmatrala je sljedeći:

D N E V N I  R E D

  1. Prijedlog Programa rada Skupštine za 2019. godinu,
  2. Nacrt Programa rada Vlade Zeničko-dobojskog kantona za 2019. godinu,
  3. Izvještaj o izvršenju Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona za 2018. godinu,

Po završenom razmatranju Prijedloga Programa rada Skupštine za 2019. godinu, Komisija je većinom glasova podržala navedeni akt i predložila skupštini Kantona da isti donese.

Po završenom razmatranju  Nacrta Programa rada Vlade Zeničko-dobojskog kantona za 2019. godinu, Komisija nije imala primjedbi, te jejednoglasno  predložila Skupštini Kantona da isti prihvati, te da zaduži Vladu Kantona da isti uskladi sa Programom rada Skupštine za 2019. godinu.

Nakon završenog razmatranja Izvještaja o izvršenju Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja  Zeničko-dobojskog kantona za 2018. godinu, Komisija je većinom glasova podržala navedeni akt, te je većinom glasova predložila Skupštini Kantona da da' saglasnost na  isti.

 

 

Stručna služba Skupštine ZDK