GOVOR PREMIJERA NA 22. GENERALNOM BH SAJMU ZEPS 2015 ZENICA Istaknuto

06 Okt 2015
1414 puta

Poštovani gosti, izlagači i posjetioci Sajma!

Sve vas srdačno pozdravljam i želim dobrodošlicu u Zenicu i Zeničko-dobojski kanton.

Okupljanje privrednika prilika je da se u međusobnim kontaktima sklope poslovni aranžmani, razmjene iskustva i promovišu ideje o zajedničkom nastupu na domaćem i inostranim tržištima.

Grad Zenica i Zeničko-dobojski kanton su se potvrdili kao sredine u kojima su privredni potencijali, kao i prirodni resursi, u potpunosti usmjereni na jačanje privrednog sektora.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona već godinama čini napore da stvori što povoljniji ambijent za razvoj poduzetništva što potvrđuje prisustvo kompanija kao što su: ARCELOR MITTAL,NATRON HAYAT, PREVENT, CEMENTARA KAKANJ, MAN HUMMEL, GRUPACIJA HIFA OIL, GRUPACIJA AS JELAH, MADI, BROVIS, ALMA RAS i druge kompanije.

Zeničko-dobojski kanton sa najvećim procentom učestvuje u kupnom izvozu Federacije BiH, što čini najbolju pokrivenost uvoza izvozom.

Vlada kroz konkretne programe i projekte realizira vlastito opredjeljenje za stvaranje što povoljnijeg ambijenta za privređivanje i poticanje konkurentske sposobnosti naših preduzeća na domaćem i stranom tržištu. Sve što činimo, činimo prije svega , kako bismo podstakali novo zapošljavanje i otvaranje novih radnih mjesta.

Naša vizija je da Zeničko- dobojski kanton postane savremana evropska regija , ugodna za život i rad i atraktivna za investiranje, koja svoj održivi razvoj temelji na industrijskim i ljudskim resursima, prirodnim i turističkim potencijalima, te bogatom kulturno-historijskom naslijeđu i čistom oklišu.

Zato, raduje nas što danas ovdje vidimo veliki broj domaćih izlagača koji se bave proizvodnom djelatnošću. Uvjeren sam da će proizvođači a i oni koji se bave drugim djelatnostima tokom trajanja ovog sajma, naći mnoštvo prilika za sklapanje povoljnih aranžmana te time proširiti listu partnera i područja plasmana.

Na kraju, dozvolite mi da izlagačima na Sajmu zaželim uspješne poslovne razgovore,uspješnu prezentaciju preduzeća i sklapanje novih poslava a gostima ugodan boravak u Zenici i Zeničko-dobojskom kantonu.

 

ZENICA, 06.10.2015.godine

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma