USVOJENA NOVA STRATEGIJA OMLADINSKE POLITIKE ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA

02 Avg 2018
200 puta

Zastupnici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona razmatrali su i usvojili Strategiju omladinske politike na području Zeničko-dobojskog kantona za period 2018-2022. godina, koju je na prijedlog Povjerenstva za mlade Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, uz pomoć članova Interresorne radne grupe, sačinilo Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport.

Tijekom diskusije zastupnici su istakli važnost ovakvog strateškog dokumenta kroz koji je napravljen presjek trenutnog stanja u svim segmentima života mladih i koji je definirao ciljeve, utvrdio mjere i predvidio monitoring realizacije mjera s ciljem stvaranja povoljnijeg ambijenta za život mladih na području Zeničko-dobojskog kantona.

Ovim dokumentom Vlada ZDK u jedan od glavnih prioriteta svog djelovanja stavlja brigu o mladima. Njime će se ravnati sva ministarstva, ali i općine prilikom planiranja Proračuna i Programa potrošnje proračunskih sredstava.

Strategija kroz prijedlog mjera u oblastima obrazovanja i nauke, rada i zapošljavanja, zdravstvene zaštite, kulture i sporta, aktivnog sudjelovanja  mladih u društvu i izgradnji civilnog društva, definira ciljeve za njihovu realizaciju.

Nizom mjera koje je Vlada Zeničko-dobojskog kantona već poduzela, jasno je pokazano opredjeljenje da se strateškim pristupom značajno utječe na kreiranje što boljeg ambijenta u smislu podrške rješavanju životnih izazova mladih.

Usvanjanjem Strategije omladinske politike na području Zeničko-dobojskog kantona, u narednim godinama, sva ministarstva, ali i općine na području Zeničko-dobojskog kantona imaju obvezu prilikom planiranja Proračuna i Programa potrošnje proračunskih sredstava, izdvajati sredstva za implementaciju Strategije, te time učiniti sve da mladi dobiju šansu i preuzmu odgovornost za vlastiti prosperitet i razvoj države.

Press služba ZDK

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma