Printaj ovu stranu

MINISTAR SMAJIĆ POSJETIO OPĆINU KAKANJ I OBIŠAO GRADILIŠTA U MZ BUKOVLJE

08 Avg 2018
774 puta

Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK Himzo Smajić sa saradnicima danas je posjetio općinu Kakanj, gdje je sa načelnikom Općine, Nerminom Mandrom i njegovim saradnicima razgovarao o realizaciji projekata vodne infrastrukture na području ove općine. U razgovoru je iskazano zadovoljstvo stepenom realizacije planiranih projekata i očekivanja da će se u planskom periodu i realizovati.

Naime, za općinu Kakanj u 2018. godini u Programu utroška sredstava vodnih naknada predviđena su sredstva u iznosu od 436.000,00 KM, za realizaciju slijedećih projekata: izgradnja vodovoda u MZ Zagrađe, dovršenje vodovoda „Brus“, zatim vodovoda „Varalići“ u MZ Krševac, vodovoda „Slapnica“, vodovoda „Bijele vode“, rekonstrukcija vodovoda „Lučani“ u MZ Bilješevo, sanacija korita rijeke Trstionice u Kraljevoj Sutjesci, izgradnja kanalizacije za naselja Čobe i Safunđije u MZ Bukovlje, te izrada projektne dokumentacije za uređenje rijeka Trstionice i Zgošće i elaborata o zaštiti izvorišta Ilidža. Za spomenute projekte Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu trenutno provodi postupke javne nabavke, nakon čega slijedi zaključenje ugovora i izvođenje radova.

Posjeta je iskorištena i za obilazak izvedenih radova na izgradnji kanalizacije za naselja Čobe i Safunđije u MZ Bukovlje, jer se u ovoj godini planira nastavak radova, čime se rješava pitanje odovodnje otpadnih voda i ujedno rješava problem klizišta u ovim naseljima.

 

 

Press služba ZDK

Povezani članci

Galerija slika