Printaj ovu stranu

INKLUZIVNA NASTAVA U PRVOJ OSNOVNOJ ŠKOLI ZAVIDOVIĆI: PRVAČIĆ TARIK DOBIO LAPTOP SA SPECIJALNOM TASTATUROM

17 Sep 2018
1076 puta

Prva osnovna škola Zavidovići napravila je još jedan korak ka potpunoj opremljenosti za obavljanje inkluzivne nastave. Prvačić Tarik Zambaković, dijete sa poteškoćama u razvoju, na početku školske godine dobio je laptop sa specijalnom tastaturom prilagođenom njegovim potrebama. Kupovinu opreme omogućilo je Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.

"Ovom donacijom olakšan je rad učeniku, ali i njegovoj učiteljici Fadili Suljičić i roditeljima. Tarik radi po prilagođenom programu uz stručnu pomoć edukatora-rehabilitatora Emine Katardžić-Muhić, čiji je angažman također omogućilo resorno kantonalno ministarstvo", kazao je direktor škole Admir Višća.

Ovo odjeljenje posjetio je i resorni ministar Mensur Sinanović, istakavši zadovoljstvo što su stvoreni uslovi da dječak krene u školu i da je odlično prihvaćen od vršnjaka iz razreda. Prva osnovna škola Zavidovići od ranije ima lift, tako da je prvačiću Tariku, ali i svim drugim osobama u kolicima omogućeno nesmetano kretanje po školskoj zgradi.

Press služba ZDK

Povezani članci