Printaj ovu stranu

POTPISAN ‘MEMORANDUM O RAZUMIJEVANJU’ - TRIPLE HELIX PARTNERSTVO ZA INOVACIJE

13 Sep 2018
300 puta

U Dekanatu Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici, 12.09.2018. godine, potpisan je  ‘Memoranduma o razumijevanju’. Potpisnici su: dekan Mašinskog fakulteta v.prof.dr Fuad Hadžikadunić, prodekan Ekonomskog fakulteta doc.dr Dženan Kulović, potpredsjednik Ekonomsko-poslovnog savjeta Univerziteta u Zenici dr sc. Šefkija Botonjić i ministar nauke, obrazovanja, kulture i sporta Mensur Sinanović, prof. Potpisivanju su prisustvovali organizatori potpisivanja: direktor CIP UNZE prof.dr Darko Petković, predstavnici GIZ Prolocal projekta gosp. Krunoslav Rašić i Karl Heinz Jach te pomoćnik ministra za visoko obrazovanje i nauku  g. Željko Bodul.

Navedene institucije su potpisale ovaj ‘Memorandum o razumijevanju’, kao budući okvir za saradnju na osnovu želje za uspostavljanjem i jačanjem buduće saradnje u okviru “Triple Helix partnerstva za inovacije”. Ovo bi trebalo da ojača saradnju između akademskog sektora, predstavnika poslovnih subjekata i lokalnih vlasti.

Prof.Petković je predstavio projekt RIPEUD- Razvoj inovativnog procesa edukacije i umrežavanja u oblasti drvoprerade u Srednjoj Bosni, radnje za pripremu gradnje BIESSE trening centra u Zenici.

Ministar Mensur Sinanović i dr Šefkija Botonjić su naglasili značaj dualnog obrazovanja, problematiku koju ono nosi kao i rezultate koji su postignuti u domeni srednješkolskog obrazovanja.

Na kraju se dekan Hadžikadunić je zahvalio GIZ-u za svesrdnu pomoći u implementaciji projekata na Mašinskom fakultetu.

Sve za studente

U okviru posjete prostorijama Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici, Ministar Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, gosp. Mensur Sinanović i pomoćnik Ministra – gosp. Željko Bodul su sa Dekanom Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici, obišli završeni dio poslova zamjene stolarije na objektima Faze III i IV, s kraja 2017. i početka 2018. godine u vrijednosti od cca 23.000 KM, kao i uvid u planove za nastavak ovih radova i kompletne zamjene krova, predviđenih za kraj septembra 2018. godine u vrijednosti od cca 80.000,00 KM, a u cilju poboljšanja ambijenta i uslova studiranja za studente. Rukovodstvo Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici se ljubazno zahvaljuje Premijeru Zeničko-dobojskog kantona – gosp. Miralemu Galijaševiću, članovima Vlade i Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, Ministru MNKSiO – gosp. Mensuru Sinanović, pomoćniku ministra – gosp. Bodul Željku, te njihovim saradnicima, na razumijevanju i pomoći. Svakako, posebnu zahvalnost upućujemo predstavnicima UNDP-a na veoma značajnoj pomoći i realizaciji aktivnosti planiranih za kraj septembra mjeseca ove godine.

 

Povezani članci

Galerija slika