ZAVRŠENI RADOVI NA VISOČKOJ GIMNAZIJI: UŠTEDE NA ENERGENTIMA I BOLJI USLOVI ZA IZVOĐENJE NASTAVE Istaknuto

18 Apr 2019
565 puta

Prigodnom svečanošću ozvaničen je završetak radova na zgradi Gimnazije Visoko koja je u okviru projekta energijske efikasnosti, vrijednog 160.000 KM, dobila novu toplinsku fasadu, a izvršena je sanacija stropa, krova te mokrih čvorova. Radovi su započeti u decembru prošle godine.

"Projekt energijske efikasnosti predviđa uštede na energentima od 35-40 posto, tako da smo u protekla dva mjeseca otkako je postavljena fasada već uvidjeli benefite preduzetih mjera. Zahvaljujemo se Svjetskoj banci i Vladi Federacije BiH, a posebno Vladi Zeničko-dobojskog kantona i kantonalnom Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport koji su omogućili realizaciju ovog projekta", kazao je direktor Samir Purišević.

Svečanu vrpcu, zajedno s direktorom škole, presjekli su premijer ZDK Mirza Ganić i resorni ministar Spahija Kozlić, u prisustvu ministara unutrašnjih poslova Darija Pekića te prostornog uređenja, prometa i komunikacije i zaštite okoliša Arnela Isaka.

Premijer Ganić je obećao da će se dodatno angažirati kako bi se obezbjedila sredstva za izgradnju fiskulturne sale, koju ova škola čeka više od dvije decenije.

"To moramo raditi u saradnji sa lokalnom zajednicom i mislim da ne bi trebalo biti problema. U ovom mandatu ćemo nastojati da stavimo tačku na materijalno i tehničko opremanje visočke Gimnazije koja proizvodi jedne od najkvalitetnijih kadrova u državi", kazao je premijer ZDK.

Ministar Kozlić je pohvalio zalaganje i konkretne aktivnosti prethodne Vlade za obezbjeđenje dva glavna uslova za odvijanje nastave - prostorne i kadrovske kapacitete, a rezultat je zaokružen sistem edukacije od predškolskog do visokog obrazovanja i nauke, što je ZDK postigao posljednjih godina.

"Maturante koji ove godine završavaju Gimnaziju Visoko pozivam da upišu da jedan od studijskih programa na Univerzitetu u Zenici, a mi ćemo iznaći načina da svi oni dobiju stipendiju Vlade ZDK po jednom od dva osnova", kazao je ministar Kozlić.

Press služba ZDK

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma