PREMIJER ZDK U POSJETI IM SEMIĆ: VLADA ŽELI OMOGUĆITI SNAŽNIJI RAST PRIVREDE Istaknuto

18 Apr 2019
638 puta

Delegacija Vlade Zeničko-dobojskog kantona na čelu sa premijerom Mirzom Ganićem i ministrom Spahijom Kozlićem posjetila je danas Industriju mesa "Semić" Visoko, koja je jedan od regionalnih lidera u proizvodnji i preradi mesa. Premijer Ganić je u razgovoru sa vlasnikom kompanije Esadom Semićem istakao opredjeljenje Vlade da nastavi raditi na unapređenju poslovnog ambijenta, kako bi se dodatno podstakao privredni razvoj na području ZDK-a.

"Privrednici zaslužuju našu pažnju jer samo zajedno možemo popraviti ekonomsku sliku države. Želimo zadržati lidersku poziciju u izvozu, podstaći zapošljavanje i kontinuiran rast industrijske proizvodnje, a za iskorak nam je potreban još bolji ambijent. Ponosni smo što na području našeg kantona postoje kompanije kao što je IM "Semić", koja pokazuje da je uspjeh moguć uz rad i veliko zalaganje", kazao je premijer Ganić.

Industrija mesa "Semić" zapošljava oko 200 radnika, a zahvaljujući investiciji u proizvodne pogone oko 15 miliona KM, koja je realizirana posljednjih nekoliko godina, ispunjavaju najstrožije zahtjeve Evropske unije. Paletu od oko 70 proizvoda plasiraju kroz vlastiti lanac trgovina te domaće trgovačke lance.

"Vlada ZDK danas je još jednom pokazala opredjeljenje, brigu i interes za razvoj privrede i privrednih subjekata, ali i opredjeljenje za poboljšanje kvaliteta i uslova obrazovanja i obrazovnog sistema na području ZDK. IM 'Semić' želi im mnogo uspjeha u daljem radu, a u korist svih građana ZDK i privrednih subjekata koji su kičma razvoja našeg kantona", kazao je Semić.

Ovom prilikom aktueliziran je problem sporosti izgradnje saobraćajnice kroz industrijsku zonu Ozrakovići. Privrednici traže da se radovi ubrzaju, jer zbog otežane komunikacije trpe veliku štetu.

Press služba ZDK

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma