Printaj ovu stranu

PREDSJEDAVAJUĆI SKUPŠTINE RAZGOVARAO O IZGRADNJI SPOMEN OBILJEŽJA „JAVORJE“

13 Mar 2020
266 puta

Predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Ćazim Huskić danas je razgovarao sa predstavnicima „Udruženja boraca učesnika otpora agresoru Nemilski rejon 92-95 Nemila“.

Gosti su upoznali predsjedavajućeg sa problematikom izgradnje Spomen obilježja Šehidima i poginulim borcima Armije R BiH i MUP-a R BiH na lokalitetu Javorje kod Šerića. Riječ je o Spomen obilježju koje će biti izgrađeno u znak trajnog sjećanja na Odbrambeno-oslobodilačku borbu koja je od 1992. do 1995.godine vođena na tom području.

U augustu 2019. godine predsjedavajući Huskić je prisustvovao polaganju kamena temeljca za izgradnju Spomen obilježja „Javorje“, te je i ovom prilikom izrazio podršku za konačnu izgradnju spomenika koji će biti trajno podsjećanje na najbolje sinove koji su dali život za našu Bosnu i Hercegovinu.

Predsjedavajući Huskić se zahvalio gostima na posjeti i naglasio da je izgradnja spomen obilježja i sjećanje na naše najbolje sinove, koje ne smijemo zaboraviti dok živimo, najmanje što se za njih može učiniti.

 

Stručna služba Skupštine ZDK

Povezani članci