U SKUPŠTINI KANTONA ODRŽAN SEMINAR ZA ZASTUPNIKE O INTEGRIRANOM RAZVOJU

14 Okt 2020
400 puta

Danas je u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona održan seminar na temu planiranja i upravljanja razvojem. Seminar je održan u koordinaciji Stručne službe za razvoj i međunarodne projekte Zeničko-dobojskog kantona, a u okviru zajedničkog projekta Vlade Švicarske i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP), Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP), odnosno  projekta Podrška pripremi za implementaciju ciljeva održivog razvoja i uključivanje privatnog sektora, kojeg finansira Vlada Švedske a implementira UNDP.

Pozivi za današnji seminar su upućeni svim zastupnicima Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, Komisiji za privredu, ekonomsku i finansijsku politiku, budžet i finansije Skupštine, te Komisiji za ravnopravnost spolova, ljudska  prava i građanske slobode.

Cilj seminara je podizanje stepena zainteresovanosti i upućenosti izabranih kantonalnih zvaničnika, a posebno zastupnika u Skupštini kantona za preuzimanje aktivnije uloge u donošenju kantonalnih razvojnih strategija. Prisutni na današnjem seminaru su mogli saznati više o  pozadini i specifičnostima upravljanja razvojem u Kantonu, ciljevima održivog razvoja i potrebi njihove integracije u strateške dokumente, te ključnim aspektima i procesima upravljanja razvojem.

Današnji seminar je održan uz poštivanje, obaveznu primjenu i striktno pridržavanje odgovarajućih preventivnih epidemioloških mjera u cilju maksimalne zaštite zdravlja svih prisutnih, te poštivanja naloženih mjera, naredbi i preporuka od strane nadležnih organa.

 

Stručna služba Skupštine ZDK

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma