PS KAKANJ DOBILA TRI NOVA POLICIJSKA VOZILA

19 Jan 2021
473 puta

Vršilac dužosti premijera Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić, ministar unutrašnjih poslova Dario Pekić i policijski komesar Semir Šut predali su danas Policijskoj stanici Kakanj nova tri policijska vozila - dva putnička-SUV i jedno kombi vozilo, ukupne vrijednosti 120.000 KM.

Premijer Bašić rekao je da je opremanje i kadrovsko jačanje policije među glavnim prioritetima Vlade ZDK-a, pohvalivši službenike policije koji su, kako je rekao, poslije zdravstvenih radnika podnijeli najveći teret u toku pandemije virusa Covid-19.

- To je častan i opasan posao, a na ovaj način sa kvalitetnim opremanjem im olakšavamo posao, a sve s ciljem da na veći nivo podignemo sigurnost i bezbjednost naših građana i imovine - rekao je Bašić.

Policijski komesar Šut istakao je da Uprava policije MUP-a ZDK ima jedan od najnovijih voznih parkova u FBiH, te da se policija uredno i redovno snabdijeva onim što je potrebno za izvršenje zadataka.

- Važno je da policija ima dobru opremu i ispravna vozila. Koliko je to važno pokazalo se nedavno prilikom rasvjetljavanja dvostrukog ubistva u Zenici, kada smo u rekordnom vremenu razotkrili i pronašli počinioca - rekao je Šut.

Vozila isporučena PS Kakanj dio su nove flote od ukupno 16 novih vozila za sve policijske uprave u ZDK-u ukupne vrijednosti 700.000 KM, od čega šest specijalnih kombi vozila i deset SUV vozila.

- Nova vozila će poboljšati mobilnost policije u Kaknju te kvalitetnije povezati sa stanicama u Visokom i Brezi koje pripadaju Policijskoj upravi II - rekao je Pekić, navodeći da je jedan od prioriteta i poboljšanje sistema video nadzora u svim općinama ovog kantona.

Načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević izrazio je spremnost Općine Kakanj da zajedno sa PS Kakanj i MUP-om ZDK-a radi na proširenju i usavršavanju sistema video nadzora, kako bi se dodatno poboljšala sigurnost u gradu, a policiji olakšao posao.

Press služba ZDK

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma