PROJEKAT E-UPRAVE ZA EFIKASNIJU PROCEDURU IZDAVANJA GRAĐEVINSKIH DOZVOLA

21 Maj 2021
641 puta

Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona Mirsad Hadžić održao je sastanak s koordinatorom i konsultantima Projekta E-uprave koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID). Sastanku su prisustvovali predstavnici Općine Tešanj, koja je jedna od pet općina u BiH uključenih u ovaj projekat.

USAID putem projekta E-uprave pomaže BiH da kroz digitalizaciju ciljanih procesa poveća transparentnost i smanji korupciju.

Projekat E-uprave je pokrenut u aprilu 2020. godine te pomaže BiH u usklađivanju zakonodavnog i regulatornog okvira o elektronskom upravljanju sa direktivama EU i najboljim međunarodnim praksama. Ovim projektom razviti će se novi softver koji će unaprijediti efikasnost, odgovornost i transparentnost državnih institucija koje pružaju usluge poslovnim subjektima i građanima.

USAID-ov Projekat E-uprave uključuje nekoliko aktivnosti, te će osigurati podršku odnosu vlasti prema pravnim i fizičkim licima i uspostaviti će moderni sistem elektronskih odobrenja za građenje u jednom broju “pilot” općina.

Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Mirsad Hadžić naglašava da su saglasnosti koje izdaje ovo ministarstvo često neophodne u postupcima izdavanja urbanističke saglasnosti i odobrenja za građenje, zbog čega se i javila potreba za održavanjem zajedničkog sastanka.

Hadžić navodi da su koordinator i konsultanti na ovom projektu pristupili prikupljanju podataka i upoznavanje sa procedurama izdavanja odobrenja za izgradnju objekata, te da je u tu svrhu održano i nekoliko sastanaka, kako u općini Tešanj tako i u ministarstvima i javnim preduzećima nadležnim za izdavanje određenih saglasnosti koje se pribavljaju u postupcima za izdavanje odobrenja za građenje.

Press služba ZDK

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma