Četvrtak, 21 Novembar 2019

Poništava se dio javnog oglasa za prijem radnika u radni odnos u JU Zavod za medicinu rada i sportsku medicinu Zeničko – dobojskog kantona, radno mjesto – 08. Medicinski laborant u Službi za laboratorijsku dijagnostiku informacija, 1 – izvršilac na određeno vrijeme – na period od 6 (šest) mjeseci, objavljen dana 15.10.2019. u listu „Naša riječ“, na web stranici JU Zavod za medicinu rada i sportsku medicinu Zeničko – dobojskog kantona, Vlade Zeničko – dobojskog kantona, te web stranici JU Služba za zapošljavanje Zeničko – dobojskog kantona.

Objavljeno u Javni pozivi i oglasi

Delegacija Vlade Zeničko-dobojskog kantona na čelu sa premijerom Mirzom Ganićem boravila je danas u službenoj posjeti Općini Tešanj, gdje je sa općinskim načelnikom Suadom Huskićem i njegovim saradnicima razgovarala o zajedničkim infrastrukturnim projektima realiziranim proteklih godina, kao i potrebama ove zajednice za naredni period. U delegaciji je bio i predsjedavajući kantonalne Skupštine Ćazim Huskić.

"Iskoristio sam priliku da predstavim prioritete i potrebe Općine Tešanj iz kantonalnih nadležnosti. To su projekti Strategije razvoja i projekti za koje se Općina Tešanj opredijelila svojim strateškim dokumentima. Pri tome smo potvrdili našu spremnost da partnerski s kantonalnom Vladom finansijski i na bilo koji drugi način pomognemo realizaciju tih projekata", kazao je načelnik Huskić.

Tešanj je četvrta općina koju je Vlada Zeničko-dobojskog kantona posjetila u punom sastavu, nakon Vareša, Olova i Žepča, kako bi sa čelnicima lokalnih zajednica razgovarala o otvorenim problemima i potrebama. Premijer Ganić se zahvalio načelniku Huskiću i općinskoj administraciji na izuzetno korektnoj saradnji na projektima od obostranog interesa.

"Općina Tešanj vrlo dobro prati projekte i učestvuje u njihovom finansiranju, ne praveći razliku između projekata kantonalne i općinske nadležnosti. To je primjer dobre saradnje kakvu bismo željeli imati sa svim načelnicima i zato to želim naglasiti", kazao je premijer Ganić.

Kao primjer dobre saradnje naveo je izgradnju mosta preko rijeke Usore, koja je koštala 1,8 miliona KM, od čega je iz budžeta ZDK izdvojeno 1,5 miliona KM. Zajednički projekt su i fiskulturne sale u Kaloševiću, Miljanovcima i Jablanici, čija je izgradnja u toku, te Šijama, koja je već u funkciji. Radi se o investiciji od 2,1 miliona KM, a od čega je Općina Tešanj izdvojila 1,1 milion KM, Vlada Zeničko-dobojskog kantona 700.000 KM, a ostatak Vlada FBiH i UNDP.

Premijer Ganić je pohvalio agilnost i napore Općine Tešanj na stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta i podršci domaćim kompanijama koje su jedan od najsnažnijih generatora privrede Zeničko-dobojskog kantona.

Nakon sastanka upriličen je obilazak fiskulturne sale u OŠ "Abdulvehab Ilhamija" Kalošević, čija je izgradnja u finalnoj fazi, a učenici su za goste priredili i prigodan program.

Delegacija Vlade Zeničko-dobojskog kantona na kraju je posjetila pogone firme "Inox Ajanović" koja se bavi dizajnom, projektovanjem, proizvodnjom i montažom proizvoda od nehrđajućeg čelika prema najvišim svjetskim standardima. "Inox Ajanović" zapošljavanja 120 radnika, a proizvodi su zastupljeni u cijelom svijetu.

 

Pres služba ZDK

Objavljeno u Vijesti

Uručenjem certifikata za drugu grupu od 23 polaznika, predstavnika srednjih škola, završena je prva andragoška obuka po važećem programu u Zeničko-dobojskom kantonu, što je ujedno bilo i prvo andragoško osposobljavanje po javno-važećem programu u Bosni i Hercegovini. Prvu grupu, kojoj su ranije uručeni certifikati, činilo je 19 predstavnici Univerziteta u Zenici, Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport te Pedagoškog zavoda Zeničko-dobojskog kantona.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport usvojilo je program "Osnovna andragoška obuka" kao program neformalnog obrazovanja od posebnog interesa za Zeničko-dobojski kanton, a implementira ga u saradnji sa Pedagoškim zavodom te stručnu i finansijsku pomoć njemačke organizacije DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovini, sa kojom je ranije potpisan memorandum o saradnji.

Program je obuhvatio interaktivnu obradu četiri tematske cjeline, kao obavezna modula: Učenje odraslih - psihološke osnove, karakteristike, stilovi učenja, Komunikacija, grupna dinamika i upravljanje obrazovnom grupom, Vizualizacija i prezentacija u obrazovnom radu sa odraslima te Interaktivne metode obrazovanja odraslih.

Obuka je počela u junu ove godine, a realizirana je u pet višednevnih termina u ukupnom trajanju od 120 sati. Polaznici su stečene kompetencije pokazali pred supervizorima prof.dr. Šefikom Alibabić sa Filozofskog fakulteta u Beogradu i Emirom Avdagićem, doktorom andragoških nauka i direktorom DVV International u BiH.

Pres služba ZDK

Objavljeno u Vijesti

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma